Spomladanska meseca sta pokazala svoj pravi obraz. Iz dolgih rokavov smo prešli v kratke, pa nazaj v dolge. Deževni dnevi so se vrstili kot za stavo. Učenci so sledili vremenski napovedi, da smo lahko uredili vrt in ga pripravili na prve sadike in semena. Pri tem so nam pridno pomagali starši, stari starši in vaščani. Zelo smo jim hvaležni. Če bo vrt lepo obrodil, jih povabimo na uživanje vrtnih dobrot.

Večino dni smo preživeli na prostem, na šolskem dvorišču ali vaškem igrišču. Tudi domačo nalogo smo velikokrat pisali kar zunaj. Konec marca pa smo se odpravili do glavne ceste in navijali za naše kolesarje. Na navijanje smo se pripravili z zastavicami in plakati. Vmes pa smo se še malo posladkali. Našemu navdušenemu navijanju so se odzvali policisti in drugi spremljevalci kolesarske karavane. Bilo je zabavno.

Meseca marca smo tudi veliko ustvarjali. Šolska okna smo okrasili z mavricami. Izdelali smo majhna presenečenja za mamice in očete, ter pripravili velikonočno drevo. Ustvarjali smo tudi s kockami in v naravi.

Ko pa nas je vreme pregnalo pod streho, smo radi telovadili v športni dvorani ali pa igrali različne igre. Včasih smo tudi ustvarjali z računalniki: risali, pisali zgodbice ali pa celo delali načrte za našo novo prireditev.

Kot ste verjetno na fotografijah že opazili, pa imamo zvesto spremljevalko vseh naših dejavnosti. Psička Šaja nas vsak dan obišče, ne glede na vreme in uživa v naši družbi. Otroci so jo že marsičesa naučili, ona pa njih. Radi imamo Šajo.

Pogosto pa nas obiščejo tudi nekdanji učenci PŠ Vrtovin in se igrajo ali pa pogovarjajo z nami. Veseli smo takih obiskov.

Dostopnost