Gostinci in turistični delavci imenujejo ta dva meseca “mrtva sezona”, na PŠ Vrtovin pa take sezone ne poznamo. Na šoli se je veliko dogajalo in tudi v podaljšanem bivanju nismo počivali.

Lepe sončne dneve smo preživljali seveda zunaj, na igralih, v peskovniku ali pa v učilnici v naravi. Igra in pogovori so nas povezovali. Naše zveste sopotnice so bile živali. Te nas učijo preživetja v naravi, brezpogojne ljubezni in spoštovanja.

Ko pa nam je vreme ponagajalo, smo se veselili naše športne dvorane. Tam lahko plezamo, skačemo in igramo različne športne igre. Najraje imamo hokej in plezanje, pa tudi tenis.

V mesecu januarju pa nas je eden od očetov iz vrhnjega Vrtovin presenetil, ko nam je na svojem avtomobilu pripeljal sneg in smo se lahko na igrišču kepali. Za to pozornost smo mu iz srca hvaležni, saj smo preživeli zabavnih 15 minut.

Seveda pa smo veliko tudi ustvarjali.

Za projekt Sobivanje smo izdelali plakat o prijateljstvu. Vsak učenec je svoj balonček porisal s prijateljskimi dejanji. Balončke smo povezali, saj nas prijateljska dejanja povezujejo in ponesejo visoko, visoko.

Šolska okna pa smo okrasili s pingvinčki, v upanju, da nam prinesejo sneg v Vrtovin.

Naredili smo tudi elegantne pustne maske in jih bogato okrasili. Maske so nas ponesle na beneški karneval, o katerem smo se tudi pogovarjali.

Dostopnost