PRIREDITEV “SKUPAJ ZMOREMO VSE”, 5. 2. 2024

Na začetku meseca februarja smo ob kulturnem dnevu na naši podružnici imeli prireditev z naslovom Skupaj zmoremo vse. Na prireditvi so nastopali vsi učenci podružnice. Pokazali so različne talente. Na odru se je plesalo, pelo in deklamiralo pesmi. Predvsem pa smo ponosni na talent učencov Nika Breclja in Anžeta Lozarja. Skupaj sta namreč napisala in ilustrirala knjigo Prigode pingvinčka Pingota. Pri tem pa so jima na različne načine pomagali njuni sošolci. Nekateri so pretipkovali besedilo, drugi pa šivali lutko pingvinčka. S priredItivijo smo pokazali, da skupaj res zmoremo vse. Hvala vsem učencem za trud in sodelovanje. 

TEHNIŠKI DAN 1. in 2. razred

Ob pripravah na pust so učenci prvega in drugega razreda izdelali svoje pustne maske. Poskušali so ustvariti čim bolj strašne maske, ki bi hitro odgnale zimo. Pri tem so bili zelo ustvarjalni. Upamo, da hitro odženemo zimo in pozdravimo pomlad. 

PUST

Na pustni torek je šola izgledala drugače. V njej namreč ni bilo učencev in učiteljic, ampak različni junaki, princeske in živali. Skupaj smo ocvrli miške in se posladkali. Glasovali smo za najbolj izvirno masko. Potem pa smo se odpravili na sprehod po vasi, kjer so nas vsi lepo pozdravili. Bonbonov in čokolad pa prav tako ni manjkalo. 

POSKUSILI SMO DOMAČ MASLEN KRUH S SONČNIČNIMI SEMENI

V petek, 16. februarja, nas je obiskal starejši vaščan Ivan Kandus, ki je učencem predstavil postopek peke maslenega kruha s sončničnimi semeni. Učencem je zaupal nekatere sestavine, kot so moka, mleko, kvas in maslo, ostale pa so ostale skrivnost. Učence je povabil, da si pridejo ogledat postopek priprave kruha k njemu domov in si tudi sami spečejo svojo sončnico. Bili so navdušeni nad povabilom, še bolj pa nad odličnim maslenim kruhom, ki nam ga je prinesel.

Dostopnost