Mesec november je potekal v znamenju skupne prireditve v Dobravljah in bazarja. Učenci so se pridno pripravljali na prireditev in vsak dan vadili izbrano pesem, tudi v podaljšanem bivanju. Z veseljem pa so tudi izdelovali okraske in drugo za bazar.

Prosti čas v novembru smo porabili za ustvarjalne in gibalne dejavnosti, poskrbeli pa smo tudi za šolski vrt.

Topli in sončni novembrski dnevi so naredili mogoče obiranje čilija. Dve vrsti čilija smo shranili, tako da pridobimo semena za naslednjo pomlad. Enega smo tudi poskusili in bil je res okusen in čisto malo pekoč.

Nabrali smo tudi zadnjo blitvo in jo poslali v kuhinjo v OŠ Dobravlje. Kuharice so nam sporočile, da so jo uporabile pri kuhi zelenjavne mineštre. In res je bila okusna!

Učenci še vedno zelo radi ustvarjajo z diamantnim slikanjem. Tako urijo fino motoriko in pincetni prijem, spoznavajo odtenke barv in njihova poimenovanja.

Izdelali pa smo tudi okraske, s katerimi bomo okrasili macesen pred šolo.

Toplo in lepo vreme nam je dovolilo, da smo veliko dejavnosti opravljali na šolskem igrišču in vaškem igrišču. Tam smo pisali domačo nalogo, se gibali in ljubkovali živali, ki nas pogosto obiščejo.

Decembra pa smo pričeli z vajami za prireditev ob prihodu dedka Mraza v Vrtovin. To je vodilo tudi v okrasitev šole in športne dvorane. Veliko smo ustvarjali in vzdušje je bilo res praznično.

Na šolskem stopnišču so praznično vzdušje ustvarjale naše snežne krogle. Učenci so se zelo zabavali ob ustvarjanju le teh.

Šolski macesen se je tudi oblekel v praznično obleko iz lučk in svetlečih zvezdic. Šolska okna pa so dobila belo, zimsko preobleko. Učenci so okrasili vsak svoje okensko steklo z najljubšimi zimskimi motivi in napisali tudi voščila.

V športni dvorani smo se pripravljali na prireditev. Postavili smo sceno in okrasili dvorano ter postavili bazar. Le malo časa nam je ostalo za igro, smo pa vseeno gibali. Predvsem ob glasbi. Res radi plešemo!

Decembra so nastajale tudi voščilnice za starejše občane in upokojence, pa jaslice za razstavo pri sv. Pavlu na Školju in še veliko drugih lepih izdelkov. Lepo, sončno vreme pa nam je dalo željo, da se tudi malo “poafnamo”.

Naj bo novo, prihajajoče leto, polno brezskrbnih trenutkov in toplih besed in čustev. Radi se imejmo!

Dostopnost