SPREJEM PRVOŠOLCEV

Po dolgih, sončnih, slanih in toplih počitnicah smo na petek, prvega septembra, pričeli novo šolsko leto. Prvi dan je bil poseben, saj smo na našo podružnico sprejeli tri nove sošolce, prvošolce. Pripravili smo jim kratek program, pri katerem so sodelovali vsi učenci podružnice. Na koncu pa smo se posladkali s torto in sokom. Prvošolci, dobrodošli!

MINI OLIMPIJADA

Naslednji teden pa smo pričeli pouk in izvedli smo že prvi športni dan. Vsi učenci so se odpravili na Mini olimpijado v Ajdovščino. Tam so se nam predstavili različni športni klubi naše občine. Učenci so zelo uživali, saj so se tudi sami lahko preizkusili v teh športih. 

OBISK IZ ZDRAVSTVENEGA DOMA AJDOVŠČINA

V četrtek, 14. 9. 2023, nas je obiskala gospa Karin iz zdravstvenega doma Ajdovščina. S prvošolci in drugošolci se je pogovarjala o osebni higieni. Bilo je zelo zanimivo in poučno. V tretjem in četrtem razredu pa so se pogovarjali o zdravem načinu življenja. 

Isti dan pa nas je obiskala tudi gospa Damjana, ki bo z nami sodelovala celo šolsko leto. Poudarja, kako pomembno je imeti čiste in zdrave zobe. Zato bomo vestno skrbeli za naše zobe. 

NACIONALNI MESEC SKUPNEGA BRANJA

Tudi letos se bomo učiteljice potrudile, da bomo vsi mi čim bolj uživali ob branju, prebiranju in pogovoru o zanimivih zgodbah. Tretji in četrti razred tudi letos sodeluje v zanimivem projektu v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja. Učenci so si skrivaj v knjižnici izbrali najljubšo knjigo in jo zavili v barven papir, da je nastalo pravo darilo, ti. knjiga presenečenja. Knjige so si med seboj razdelili. Sedaj te z veseljem prebirajo doma. Kmalu bodo namreč to knjigo presenečenja na zanimiv način predstavili vsem nam v šoli. Verjamemo, da bo ta dan še posebej pravljičen in poučen.

V okviru nacionalnega meseca branja so tretješolci prejeli v dar čisto novo  knjigo avtorice Mateje Gomboc z naslovom Maks. Učenci so je bili veseli. Zagotovo je zelo zanimiva, saj je nekatere tako pritegnila, da so jo že v celoti prebrali med šolskimi odmori. 

RAZSTAVA MYMACHINE

V četrtek, 21. 9. 2023, smo bili vabljeni na razstavo strojev, ki so jih učenci narisali lansko šolsko leto. Tam smo lahko videli razstavljene njihove zamisli inovativnih strojev. Predvsem pa je bila zanima predstavitev strojev, ki so jih po otroških risbah ustvarili dijaki in študentje. Fantje in dekleta iz Garaže (Zavod Beta) so sestavili prav poseben stroj, in sicer, sladoledni kombi, po zamisli vrtovinskih učencev. Sladoled smo po koncu otvoritve razstave in kemijske delavnice tudi poskusili. Mmmmmm, kako je bil dober!

Nekaj dni pred razstavo so učenci kombi videli in ga sami pobarvali. Učiteljice in nekateri učenci smo se razstave tudi udeležili. Bilo nam je zelo lepo in zanimivo. Hvala Razvojni agenciji Ajdovščina in Garaži za sodelovanje. Se že veselimo letošnjega raziskovanja in risanja novih strojev.

OKOLICA ŠOLE

Učenci so aktivni opazovalci okolice šole in zato so seveda prvi opazili tudi prav zanimiv stroj, ki je bil poleg šolskega vrta. Ker smo imeli glavni odmor, smo se odločili, da odidemo raziskati za kaj gre. Tako smo kmalu spoznali super gradbince, njihov poklic in njihov manjši tovornjak, ki jim pomaga pri mešanju razlivnega betona s katerim so naredili tlake v bližnji novogradnji. Vse to smo z zanimanjem opazovali in jim prisluhnili. Sedaj učenci vedo, kako izgleda talno gretje, kako se razlije beton, laser za merjenje višine tlaka, ipd. Bilo je odlično, zato smo se gradbincem iz srca zahvalili za tako zanimivo izkušnjo in učenje na najboljši možen način.

Dostopnost