Učenci PŠ Vrtovin so že 2. šolsko leto slikali čisto svoje uporabne stroje, ki seveda še ne obstajajo. Razstava z vsemi stroji se že nahaja v športni dvorani v Vrtovinu.

Namen tega projekta je spodbujanje učencev za ustvarjalno razmišljanje in ustvarjanje za človeštvo uporabnih strojev, ki na svetu še ne obstajajo.

Predstavniki Regijske razvojne agencije ROD Ajdovščina in Zavoda BETA – Program Garaža, bodo v septembru 2023 izbrali najzanimivejši narisani stroj in ga v sodelovanju z dijaki tudi izdelali.

Učenci bodo tako ta  čisto novi stroj lahko tudi preizkusili.

V lanskem šolskem letu so nam namreč izdelali SLADOLEDNI STROJ, ki smo ga z veseljem večkrat preizkusili. Sladoled, ki je prišel iz tega stroja, je bil nekaj posebnega. 

Mednarodni projekt – MyMachine DreamsDrop Campaign 2023 pa je v letošnjem šolskem letu naključno izbral kar dva narisana stroja naših učencev in sicer učenca Anžeta Lozarja, 3. V in Aleksa Majnika, 5. B.

Učenec ANŽE je lani ustvaril stroj z imenom SEJALEC 3000. Aleks pa stroj z imenom ŽIVALOJED.

Letos so učenci ta dva stroja narisali tudi sami, ne da bi videli risbe izbrancev, vedeli so le ime stroja in za kaj se uporablja. Nastale so zanimive različice začetnih idej.

V tej nalogi sodelujemo z učenci iz  Monterrey Tech (Mexico) in TEC Costa Rica (Costa Rica). Za sodelovanje in širjenje idej z njimi je nastal tudi spodnji video, ki je prav zato tudi preveden v angleščino. Medsebojno sodelovanje z njimi je zanimivo in koristno za vse nas.

Poglejte si naš video in se seznanite z našim delom tudi vi:

https://video.arnes.si/watch/493mr3jy75zt

Dostopnost