Zgodnje sredino jutro, 15. 6. 2022.

Mini avtobus nas je pričakal pred šolo v Vrtovinu in z navdušenjem smo pričeli dolgo vožnjo proti Mariboru. Ni nam bilo dolgčas, saj smo si med vožnjo pripovedovali šale, klepetali in opazovali okolico. Na avtocestnem počivališču smo imeli postanek za malico, travnik v bližini pa smo izkoristili za igro lovljenja. Sedenje na avtobusu je kljub vsemu utrudljivo in smo potrebovali malo telovadbe.

Ob prihodu v Maribor nas je že čakala gospa Milena. V osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu smo si ogledali najstarejšo trto na svetu, ki šteje že več kot 400 let. Nato smo pot nadaljevali do Umetnostne galerije Maribor, kjer so nam na zanimiv in zabaven način predstavili razstavo 14. Slovenskega bienala ilustracije. Koliko čudovitih ilustracij!

Ogledali smo si še nekaj mestnih znamenitosti, se posladkali z odličnim sladoledom in se odpočili v Mestnem parku, kjer smo tudi pojedli kosilo iz nahrbtnika. Čudovita igrala v parku so nas kar vabila in z veseljem smo se nekaj minut pozabavali na njih.

Sledil je še ogled Akvarija – terarija. Videli smo ogromno vrst rib, plazilcev, dvoživk in insektov. Z zanimanjem smo opazovali najbolj strupene kače na svetu, legvane in celo krokodila, po katerem se brezskrbno sprehajajo želve.

Utrujeni in zadovoljni smo na poti proti Vrtovinu tudi zaspali. Kako ne bi, saj nas je vroče sonce dodobra utrudilo, naše glavice pa so bile polne novih doživetij.

Dostopnost