flash3

April nam je popestrila praktikantka Janja, nekdanja učenka podružnične šole Vrtovin. Učenci so v njej našli zaupnico, pomočnico, soigralko pri nogometu in koleno za pestovanje. V razred je spustila veter novosti.

Učenke prvega razreda je navdušila nad matematiko. Pripravila jim je zanimivo in napeto didaktično igro, ob kateri so se dekleta zelo zabavala in vendar tudi učila. Igra je navdušila tudi ostale učence šole, čeprav so računali le do 10.

Ker smo se z učenci pri pouku pogovarjali o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja, je Janja učencem predlagala raziskavo. Na čisto preprost način so ugotavljali, koliko dodanega sladkorja vsebujejo različne pijače. Učenci so z radovednostjo šteli žličke sladkorja in ob rezultatih bili zelo presenečeni…pa ne samo učenci. Rezultate raziskave smo prikazali na plakatu, tretješolci in četrtošolci pa so rezultate prikazali še s stolpičnim prikazom. Raziskava je bila tako zanimiva, da sta se plakata z naše podružnične šole preselila tudi na centralno šolo. Rezultati? Učenci pijejo vodo ob kosilu in sokovi ostajajo v kuhinji.

Konec meseca pa nas je Janja presenetila s svojim novim malim ljubljenčkom Flashom. Kuža je bil prava kosmata ljubezen. Učenci so se igrali z njim, ga objemali, božali in “crkljali”. Poleg tega pa so se naučili, kako tako majhen kuža potrebuje veliko nege in skrbi. Ko je počival, so bili tiho. Večkrat so ga vozili ven na travo, da v razredu ne bi nastala lužica. Flash se je kar dobro počutil v tej človeški šoli.

Dostopnost