Mesec april smo pričeli z ogledom animiranega filma Nina in ježeva skrivnost. Film smo si ogledali v Ajdovščini. Naučili smo se, kako pomembno je prijateljstvo in zaupanje. Po ogledu filma smo narisali in napisali, kaj nam je bilo v filmu najbolj všeč. 

Kmalu je sledil športni dan. Odpravili smo se na Sv. Pavla. Spremljala sta nas lepa narava in sončno vreme. Dobre volje in smeha pa tudi ni zmanjkalo. 

V prvem in drugem razredu nas je obiskala gospa knjižničarka. Z njo pa je prišel poseben gost, Piki Jakob. Skupaj smo imeli pravo medvedjo šolo. Tam smo brali, pisali, risali, peli in plesali. S seboj smo lahko prinesli tudi svojo najljubšo plišasto igračo. Z njimi nam je bilo pri pouku še lepše. 

V mesecu aprilu se je zgodil še en zelo zanimiv dogodek. Nepričakovano nas je obiskal gospod Silvo. Tudi sam je bil učenec na PŠ Vrtovin. Pokazal nam je stol, ki ga je izdelal leta 1952. Takrat je bil v 4. razredu. Razložil nam je, kako je bilo v šoli nekoč. Iz njegovih pripovedovanj smo se veliko naučili. 

Tudi letos smo zbirali star papir. S pomočjo staršev, starih staršev in krajanov, se je naš kontejner v le nekaj dneh napolnil do roba. Hvala vsem, ki ste nam pomagali.

Naš četrtošolec, Niko Brecelj, je na likovnem natečaju Kraj v zelenem, osvojil bronasto priznanje. Njegovo risbo, z naslovom Pogled skozi šolsko okno, so nagradili. Niko, čestitke!

Dostopnost