V podaljšanem bivanju na PŠ Vrtovin so učenci izkusili veliko dejavnosti, ki niso vsakdanje za šolo. Ker šola razpolaga s šolskim vrtom in rožno gredico, so učenci veliko časa preživeli zunaj in se posvetili urejanju, vrtnarjenju… Jeseni so posadili čebulice tulipanov in narcis, njihovi cvetovi so spomladi pisano obarvali vhod v stavbo.

Iz sadja, ki ga učenci niso pojedli čez teden, so iztisnili sokove, smoothie, naredili so tudi medeno limonado. Prav nobenega kosa sadja nismo zavrgli in na to smo zelo ponosni.

Jeseni so potekali tedni izzivov. Prvi izziv je bil, da se iz ležečega položaja in s stekleničko na čelu poskušaš dvigniti v stoječi položaj. Drugi izziv je bil obrat s copatom, tretji pa z rolico papirja. Nekateri učenci so z veliko vaje izzive uspeli opraviti, drugim pa smo čestitali za trud in napredek. Vztrajnost je lepa čednost!

December je bil praznično obarvan. Učenci so s snežinkami okrasili šolska okna in macesen pred šolo. Napisali so tudi pismo Miklavžu, ki jih je sladko obdaril.

Nekajkrat smo imeli tudi vodeno meditacijo. Učenci so uživali, se sprostili in nekateri tudi zaspali.

Aprila so bili učenci postavljeni pred prav poseben izziv – v enem mesecu prehoditi 20 km. Sprva se jim je zdelo težko in skoraj nedosegljivo, vendar ob vsakodnevni aktivnosti je bil cilj dosežen in celo presežen. »Zmagovalec« izziva je v enem mesecu prehodil kar 60 km. Po uspešno opravljenem izzivu so se posladkali s prvimi jagodami, borovnicami in malinami. Čestitke vsem!

Spomladi so v rožno gredico nasadili trave trajnice, ki jih bodo razveseljevale tudi prihodnja leta. Za zaščito pred močnim soncem so si izdelali pokrivalo iz časopisnega papirja.

Milni mehurčki pa so poskrbeli za marsikatero potno čelo in celo majico, saj so otroci tekali in skakali brez da bi vedeli, da to počnejo J

Nabirali so tudi meliso in bezeg. Nekaj so ga posušili, da bodo lahko pozimi kuhali domač čaj. Iz melise so pripravili tudi sirup, ki so ga do konca šolskega leta že popili.  Pripravili so tudi marelično marmelado. Tako bodo prihodnje leto nekaj dopoldanskih malic lahko uživali v svojem izdelku.  Češnjev zavitek in zabava z vodnimi baloni pa sta bila pika na i temu šolskemu letu.

Želim vam lepe počitnice!

Učiteljica Jasmina

Dostopnost