PISANA JESEN

Tako kot je pisana jesen s svojimi prekrasnimi zemeljskimi barvami, so bile tudi pisane dejavnosti v podaljšanem bivanju na naši mali podružnični šoli Vrtovin. Preberite in oglejte si, kaj vse smo počeli.

ŠPORTNE DEJAVNOSTI

Zelo radi se gibamo in ker nas je jesen nagradila s toplim in lepim vremenom, smo se veliko gibali na prostem. Z gibanjem skrbimo za svoje zdravje in tudi nalogo nato pišemo z bistrejšimi glavami.

USTVARJAMO

Veliko smo tudi ustvarjali. Radi rišemo, barvamo, lepimo in še veliko drugega. Vse to smo počeli v učilnici, pa tudi zunaj, ko smo napisali nalogo. Naši izdelki krasijo šolo in njeno okolico, nekateri pa tudi naše sobe doma. V ustvarjanju uživamo, poleg tega pa še treniramo našo fino motoriko, širimo domišljijo in se učimo o estetskem videzu. V naših izdelkih je del nas, našega pogleda na svet in naše ljubezni do okolice.

VRT IN OSTALE DEJAVNOSTI

Ker smo poleti skrbeli za vrt, je ta bogato obrodil. Pridelke smo pobrali in vrt pripravili na zimo.

Veliko beremo, četrtošolci pa tudi pišejo članke za našo spletno stran in ustvarjajo čisto svojo knjigo pravljic.

Obiskal pa nas je tudi Alhaji Stojko Saliu. Prišel je, da bi nas učil plesati. Nato pa smo mu postavili veliko vprašanj o njegovem življenju in odgovarjal nam je z veseljem ter ponosom. Čisto na koncu nam je dal tudi nasvet: “Spoštujte sami sebe, take kot ste, ker ste nekaj posebnega. Če boste spoštovali sami sebe, vas bodo spoštovali tudi drugi. Taki smo bili ustvarjeni in take nas svet potrebuje.” Hvala ti, Alhaji!

Dostopnost